Pompoen cakejes met vanille
25 min + 35 min oven
ca. 12 stuks
Deze heerlijke cakejes zijn lekker smeuïg en extra voedzaam door de toevoeging van pompoen poeder. Door het amandelmeel blijven ze lekker zacht van binnen en de vanille zorgt voor een heerlijke warme smaak. Doordat de cakejes erg voedzaam zijn, kunnen ze prima bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje!
Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen na het bakken ook goed ingevroren worden, zodat je altijd een lekker tussendoortje bij de hand hebt!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm even goed in
Prak, maal of stamp de banaan fijn in een kommetje
Pak dan een grote mengkom en doe hier het amandelmeel, havermeel en pompoeder in. Mix dan alle overige ingrediënten, inclusief de geprakte banaan erdoor totdat je een mooi smeuïg beslag krijgt.
Giet of schep dit vervolgens in de bakvorm en zet de vorm voor 30 à 35 minuten in de oven (hoe dieper de vorm, hoe langer ze erin moeten). Daarna even afkoelen en.. proeven maar!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 120 gr amandelmeel
• 80 gr havermeel
• 50 gr (gras)roomboter of kokosolie (gesmolten)
• 3 eieren
• 100 ml (plantaardige) melk
• 1 banaan
• 1,5 el pompoen poeder
• 1 el ahornsiroop (optioneel)
• 1 tl vanillepoeder
• 1 tl bakpoeder
Overige benodigdheden:
• leuke cakevorm, zoals deze dierenvorm, deze unicorn vorm of deze beren vorm