Mini banaan bites (met spinazie poeder)
15 min
6 porties
Deze heerlijke gezonde banaan bites zijn net wat anders dan banaan pannenkoekjes, want bij dit recept meng je de banaan niet door het beslag, maar snijd je de banaan in plakjes en haal je die door het beslag voordat ze de pan in gaan. Het resultaat is een heerlijke warme snack of lekker ontbijt wat smaakt naar gebakken banaan!
Je kunt in principe ieder pannenkoekenbeslag hiervoor gebruiken, maar ik maakte het beslag wel iets steviger en voegde er een beetje bakpoeder en gevriesdroogd spinaziepoeder aan toe, wat het een stuk voedzamer maakt.
Let op: Het beslag is wel goed voor wel 6 porties, maar je kunt ook banaan bites maken zoveel als je nodig hebt en met het restant beslag gewone pannenkoekjes bakken die je vervolgens goed in kunt vriezen. De banaan snacks zijn het lekkerste om warm te eten.
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten, behalve de banaan, in de blender en mix tot een egaal beslag.
Snijd de banaan / bananen in plakjes
Verhit te pan en gebruik wat olie om de pan in te vetten. Prik nu een stukje banaan op een vork en haal deze door het beslag en leg het banaanstukje gelijk in de pan. Herhaal dit totdat je de pan vol hebt of je banaanstukjes op zijn
Bak de banaanstukjes aan beide kanten totdat ze gaar zijn en serveer ze dan direct (warm is het lekkerste)
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 140 gr speltmeel (of ander meel)
• 250 ml (plantaardige) melk
• 1 ei (of vegan ei maken)
• 3 tl spinazie poeder (andere groentepoeder of weglaten kan ook)
• 1/2e tl kaneel
• 1/3e tl bakpoeder
• Aantal bananen naar keuze (1 banaan = 1 kinderportie). Rest van het beslag kan je gewone pannenkoekjes mee bakken
• Beetje (kokos)olie om de pan mee in te vetten
Optioneel: toppings zoals notenpasta, pindakaas, kokosrasp, gehakte nootjes, vers fruit, of voor de zoetekauw wat ahornsiroop
Overige benodigdheden:
• (pannen)koekenpan