Havermoutrepen met framboos en hennepzaadjes
20 min + oven
10-12 repen
Deze heerlijke repen zijn gemaakt met frambozenpoeder en zitten bomvol met eiwitten: hele belangrijke bouwstenen voor het lichaam! Daarnaast geven eiwitten een goed verzadigend gevoel en helpt het bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.
Onder andere amandelmeel en hennepzaadjes zijn belangrijke eiwitbronnen in deze repen. Verder zitten er ook veel vitamines en vezels in, wat bijdraagt aan een goede weerstand en een goede spijsvertering. Maar bovenal zijn ze ook gewoon héél erg lekker (ik moest ze hier verstoppen want anders gaat alles in 1x op ;) ).
Heerlijk dus als tussendoortje, maar ook prima als aanvulling op de lunch!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar en bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
Verdeel nu het mengsel over de bodem en druk deze goed aan met de bolle zijde van een lepel of je handen
Zet de bakvorm dan voor 12 minuten in de oven. Ondertussen kan je beginnen aan de vulling.
Prak of stamp de bananen tot een moes en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe. Roer alles goed door totdat alles gemengd is.
Zodra de vorm weer uit de oven komt verdeel je het mengsel over de bodem. Optioneel kan je nog frambozen stukjes of kokosrasp toevoegen als topping. Vervolgens kan de vorm de oven weer in, ditmaal voor ca. 15 minuten.
Laat het baksel even afkoelen voordat je er repen van snijdt. Je kunt ze het beste bewaren in een goed afgesloten trommel (ca. 1 week). Eet smakelijk!
Tip: ook heerlijk met één van de andere fruitpoeders!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
Voor de bodem:
• 125 gr amandelmeel
• 2 el (gesmolten) kokosolie
• 1 el ahornsiroop
• 1 el water
Voor de vulling:
• 2 rijpe bananen
• 100 gr havermout
• 30 gr kokosmeel
• 2 el hennepzaad
• 2 el (gesmolten) kokosolie
• 2 el Raspberry Rise fruitpoeder
Optioneel: 1 el ahornsiroop (voor de zoetekauw)
Optioneel: gevriesdroogde frambozen stukjes of kokosrasp als topping
Overige benodigdheden:
• bakvorm van 20x20 of een rechthoekige quichevorm (die heb ik gebruikt)
• steelpannetje
• vel bakpapier