Chocolate chip koekjes met rode bieten poeder
20 min + 20 min oven
12 koeken
Zin in een verantwoord tussendoortje dat ook nog eens groente bevat? Probeer dan zeker eens deze chocolate chip koekjes met rode bieten poeder! De rode biet proef je bijna niet en kleurt de koeken mooi (donker)rood.
De koekjes zijn bovendien eenvoudig om te maken en gegarandeerd favoriet bij kinderen. Ze worden lekker krokant van buiten en zacht van binnen!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de appel in stukken en pureer de appel tot een moes. Voeg indien nodig een scheutje water toe om te kunnen pureren
Doe alle ingrediënten behalve de chocolade stukjes in een kom en meng of mix alles goed oor elkaar. Roer tenslotte ook de chocolade stukjes door het mengsel.
Maak vervolgens balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier. Druk de balletjes plat tot maximaal 1 cm hoogte
Bak de koekjes gaar in ca. 18-20 minuten. Laat ze goed afkoelen en... smullen maar!
Bewaar ze koeken in een goed afgesloten bakje of trommeltje.
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 50 gr amandelmeel
• 90 gr havermeel
• 50 gr kokosbloesemsuiker
• 60 gr (ongezouten gras-) roomboter of kokosolie
• 1 appel
• 1 el (10 gram) rode bietenpoeder
• 1 tl bakpoeder
• 50 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
Overige benodigdheden:
• vel bakpapier
• staafmixer