Banaan pannenkoekjes met spinazie of rode biet
15 min
ca. 9 stuks
Deze banaan pannenkoekjes zijn super snel klaar en heel erg voedzaam. Ideaal dus als alternatief voor de boterham! Zo kan je zoon of dochter er weer tegenaan en zal het niet over een uur weer om eten vragen of in een flinke dip belanden.
Je maakt de pannenkoekjes extra voedzaam door er een groentepoeder aan toe te voegen, zoals spinazie poeder voor groene pannenkoekjes, pompoen poeder voor geel/oranje pannenkoekjes en rode bieten poeder voor mooie roodroze pancakes!
Ze kunnen overigens ook heel goed koud gegeten worden en zijn dus lunchbox-proof! Het recept kan je eenvoudig verdubbelen als je in 1x wat meer klaar wilt maken of een groot gezin hebt :)
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de mixer of blender zodat je een egaal beslag krijgt. Is het beslag nog iets te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Is het beslag juist heel erg dun? Voeg dan nog een beetje meel toe.
Verhit nu de koekenpan en gebruik een beetje kokosolie om hem in te vetten.
Bak dan (kleine) pannenkoekjes in de pan totdat het beslag op is. Laat kinderen zelf hun pannenkoekjes versieren met lekkere toppings zoals vers fruit, fruitpoeder, kokosrasp, nootjes of een lekkere spread! Eet smakelijk!
Tip: Bak de pannenkoekjes eens in deze leuke smiley koekenpan!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 1 banaan
• 1 ei
• 75 gr. havermeel of ander meel (maar liever geen amandelmeel of kokosmeel)
• ca. 150 ml (plantaardige) melk
• 2 à 3 tl groentepoeder, zoals rode bieten poeder, spinazie poeder of pompoen poeder
• een beetje kokosolie voor het bakken
• evt. een topping voor over de pannenkoekjes, zoals een notenpasta, kokosrasp, gehakte nootjes of fruitpoeder.
Overige benodigdheden: