Amandelpasta spread
10 min + 8 minuten oven
1 potje
Pindakaas wordt heel veel gebruikt voor jonge kinderen, maar is eigenlijk helemaal niet zo heel erg gezond. Dat komt omdat pinda's eigenlijk peulvruchten zijn, die irriterende stofjes bevatten waar de darmen niet blij van worden. Dit geldt helemaal voor jonge kinderen tot 3 jaar waarvan de darmen nog volop in ontwikkeling zijn. Een amandelpasta of een gemengde notenpasta is dan een gezondere optie. Dit zijn namelijk wel noten en ze bevatten veel goede plantaardige vetten en eiwitten. Het nadeel is dat het vaak wel 2x zo duur is dan pindakaas. Maar wist je dat je zo'n notenpasta ook heel eenvoudig zelf maakt? Lees snel verder hoe je dat doet. Wil je toch liever amandelpasta kopen? Kijk dan even hier in de webshop.
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg hier de noten op. Rooster ze 4 minuten en draai of hussel ze daarna om. Vervolgens rooster je ze nog eens 4 minuten.
Laat de noten daarna afkoelen. Als ze afgekoeld zijn doe je ze in de keukenmachine en laat je deze net zo lang draaien totdat er een smeuïge pasta ontstaat.
Doe de pasta in het glazen potje en bewaar de notenpasta op een donkere, koele plek. Hij hoeft niet in de koelkast en blijft ongeveer een week houdbaar.
De spread is heerlijk op een (glutenvrij/spelt) broodje, in een curry of lekker als tussendoortje op een plakje banaan of komkommer!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 200 - 300 gram (afhankelijk van de grootte van het potje) ongezoute, ongebrande, ongepelde amandelen of andere noten
Overige benodigdheden:
• bakpapier
• keukenmachine of food processor
• glazen potje met deksel om de notenpasta in te bewaren