top of page
Zoeken

Recept: voedzame appelrepen met chiazaad

Nu we hele dagen thuis zijn heb ik meer tijd om te bakken. Juist meer? Ja, meer tijd, omdat mijn vriend nu de meeste uren (thuis)werkt, doe ik bewust even een stapje terug qua werk en breng ik dus de meeste tijd met de meiden door. En wat wél prima gaat met de meiden er bij, is bakken! Sinds ik ben begonnen met de opleiding tot kindervoedingscoach heb ik al ontzettend veel geleerd over écht gezonde voeding. Ik probeer sindsdien het eten van brood zoveel mogelijk te beperken en zelf alternatieven te bakken. Deze repen zijn makkelijk te maken, heel erg voedzaam en werden wederom door het hele gezin goedgekeurd! Ook proberen? Lees verder voor het recept!


Tip: het is handig om allerlei noten, zaden en soorten meel standaard op voorraad te hebben. Denk aan chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, havermout, amandelmeel, hazelnoten, walnoten, amandelen, rozijnen, cacao nibs, enz. Ik bestel zelf bij Bas Boer Noten waar je vrij voordelig in kan kopen en dan heb je standaard allerlei lekkers op voorraad.


Dit heb je nodig voor ca. 12 repen: (ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten)


• 2 geschilde en geraspte appels

• 170 gram havermout

• 80gr gehakte hazelnoten

• 100 ml honing

• 150 ml gesmolten kokosolie

• 4 el chiazaad

• 2 el gemalen lijnzaad (het beste is om ze zelf te malen want gemalen lijnzaad is al blootgesteld aan zuurstof)

• 3el cacao nibs


• 1 bakvorm van 20x20cm of een kleine ovenschaal (ik heb een rechthoekige lage bakvorm, die is ook ideaal voor het maken van repen)

• een grote kom

Zo maak je de repen:

• Smelt de kokosolie en doe alle ingrediënten in de kom. Laat dit 15 à 20 minuten staan zodat de havermout wat zachter wordt.


• Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden


• Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier


• Schep het beslag in de bakvorm en zet het voor 25 tot 30 minuten in de oven. Laat het goed afkoelen voordat je er repen van snijdt. Je kan de schaal of vorm ook eerst een nacht in de koelkast zetten, dan zijn ze de volgende dag ook goed te snijden zonder dat ze erg gaan kruimelen.


De repen kunnen prima bij de lunch gegeten worden, of bijvoorbeeld als tussendoortje. Zodra de scholen weer open gaan kan dit ook perfect mee in de lunchtrommel. Het is dan ook erg leuk om een vormpje uit te steken in plaats van een toch wel wat saaie rechthoekige vorm mee te geven ;)


Tip: de repen combineren heerlijk bij een kopje Apple Pie Pool thee. Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page